Budincă de paste cu brânză, struguri și merișoare
50-55 min
6 persoane
Ușor
Ingrediente
  • 100 gr merișoare
  • 50 ml rom
  • 3 gălbenușuri
  • 50 gr zahăr
  • coaja de la o lămâie
  • 500 gr mascarpone
  • 3 albușuri
  • un praf de sare
  • 300 gr Melcișori pentru desert Monte Banato
  • 20 gr unt
  • 30 gr migdale măcinate
  • 1 ciorchine mic de struguri fără sâmburi
  • 50 gr fulgi de migdale
Mod de preparare

Pasul 1: Se lasă merișoarele la hidratat pentru 30-60 de minute în rom.

Pasul 2: Apoi, se amestecă 3 gălbenușuri cu zahărul, până rezultă o cremă pufoasă. Se adaugă și coajă rasă de la o lămâie.

Pasul 3: Mai apoi, se incorporează mascarpone, iar când rezultă o cremă omogenă, se adaugă merișoarele, cu tot cu romul și se incorporează în cremă.

Pasul 4: După, se bat spumă 3 albușuri, iar când devin pufoase se adaugă zahărul și se mai amestecă să se topească și să rezulte o bezea.

Pasul 5: Se incorporează treptat bezeaua în crema de mascarpone și se amestecă de la exterior la interior.

Pasul 6: Între timp, se pune apă la fiert într-o oală mai mare, iar când începe să fiarbă se adaugă sarea și se pun melcișorii pentru desert Monte Banato. Se lasă să fiarbă 5 minute, după care se strecoară și se golește crema de mascarpone peste ei și se amestecă totul să devină omogen. 

Pasul 7: Se unge o tavă cu unt, iar apoi se adaugă migdale măcinate și se mișcă tava pe toate părțile să se lipească migdalele măcinate pe fundul și pereții tăvii.

Pasul 8: Mai apoi, se golesc în tavă jumătate din melcișorii cu cremă, se nivelează și apoi se adaugă boabe de struguri. Se acoperă cu restul de melcișori și cremă și se presară fulgi de migdale deasupra.

Pasul 9: Se dă budinca la cuptor, la 180°C, pentru 25-30 de minute, cât să prindă o crustă aurie și apoi se servește caldă sau rece. Oricum e super gustoasă!

Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Monte Banato!

Încearcă și alte rețete