Lasagna cu nuci
60 min
6 persoane
Avansat
Ingrediente
  • 375g lasagna Monte Banato
  • 1/2 ceapă roșie
  • 5 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 300g ciuperci
  • 1 zucchini
  • 250g nuci
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 500ml suc de roșii
  • 400g mascarpone
  • 100g smântână
  • 300g mozzarella
Mod de preparare

Pasul 1: Se prepară primul amestec de legume la blender, adăugând ceapa, 4 căței de usturoi și morcovii și se adaugă compoziția într-un vas.

Pasul 2: Se prepară al doilea amestec de legume la blender, adăugând ciuperci, zucchini și nuci și se adaugă compoziția într-un alt vas.

Pasul 3: Se adaugă într-o tigaie ulei de măsline pentru a se prăji primul amestec de legume pentru câteva minute.

Pasul 4: Se adaugă cel de-al doilea amestec de legume și se condimentează cu sare, piper, oregano, busuioc și boia.

Pasul 5: Se adaugă sucul de roșii și se amestecă până se omogenizează compoziția.

Pasul 6: Într-un bol separat, se pregătește mascarpone, smântână și un cățel de usturoi și se condimentează compoziția cu sare și piper.

Pasul 7: Într-o tavă, se pregătește construcția, începând cu amestecul de legume, foile de lasagna, crema de mascarpone și mozzarella, repetându-se acest proces până se ajunge la nivelul dorit.

Pasul 8: Se adaugă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute, în funcție de timpul de pregătire al foilor, specificat pe pachet.

Pasul 9: După ce a fost scoasă din cuptor, se lasă lasagna la odihnit pentru 10 minute și se adaugă pătrunjel proaspăt.

Pasul 10: Se servește în farfurie și se savurează.

Poftă bună!