Tăiței lați cu somon și sparanghel
30 min
4 persoane
Mediu
Ingrediente
  • 200g tăiței lați Monte Banato
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 400g somon
  • 2 lingurițe de sare
  • 2 lingurițe de piper
  • 2 lămâi
  • 1 coajă de lămâie
  • 30ml zeamă de lămâie
  • 300g smântână
  • 1 lingură de capere
Mod de preparare

Pasul 1: Se pune o oală cu apă la fiert.

Pasul 2: Se taie sparanghelul și se pune într-un bol.

Pasul 3: Într-o tigaie, se adaugă ulei de măsline și se prăjește somonul, condimentat cu sare și piper.

Pasul 4: Se adaugă pastele la fiert în oala cu apă, respectând timpul de fierbere menționat pe ambalaj.

Pasul 5: Între timp, se mărunțește somonul cu ajutorul a două furculițe și se adaugă coaja de lămâie rasă, zeama de lămâie, sparanghelul, smântâna și capere, după gust.

Pasul 6: Se omogenizează amestecul, folosind 50ml de apă de la tăiței și se condimentează cu sare și piper.

Pasul 7: Se strecoară pastele și se adaugă în tigaie, alături de amestecul cu somon.

Pasul 8: Se taie o lămâie în 4 bucăți și se adaugă deasupra amestecului.

Pasul 9: Se așează într-o farfurie și se savurează.

Poftă bună!

Încearcă și alte rețete