Scoici cu mazăre și mentă
20 min
2 persoane
Ușor
Ingrediente
  • 300g scoici Monte Banato
  • 300g mazăre
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de piper
  • 6 frunze de mentă
  • 100g parmezan ras
  • 200ml smântână de gătit
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1/2 coajă de lămâie rasă
Mod de preparare

Pasul 1: Se pune la fiert o oală cu apă și sare.

Pasul 2: Se adaugă mazărea la fiert.

Pasul 3: Se separă mazărea de apă într-un vas mare și se introduc pastele în aceeași oală în care a fiert mazărea, respectând timpul de fierbere al pastelor, menționat pe ambalaj.

Pasul 4: Între timp, se mărunțesc 6 frunze de mentă și se adaugă peste vasul cu mazăre, împreună cu parmezan, smântâna de gătit, usturoi zdrobit, ulei de măsline și coaja de lămâie rasă.

Pasul 5: Se zdrobește amestecul și se condimentează cu sare și piper.

Pasul 6: Se strecoară pastele și se adaugă peste amestecul de mazăre.

Pasul 7: Se așează într-o farfurie și se savurează cu parmezan presărat.

Poftă bună!