Paste cu mac, vișine și sos de vanilie
25 min
3 persoane
Ușor
Ingrediente
  • 300g melcișori pentru desert Monte Banato
  • 100g mac
  • 20g zahăr pudră
  • 200g vișine fără sâmburi
  • 700ml lapte
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 lingură de făină
  • 4 gălbenușuri
  • 60g zahăr
Mod de preparare

Pasul 1: Într-o oală cu apă, se pun la fiert melcișorii.

Pasul 2: După ce pastele s-au fiert, se strecoară și se pun într-un bol, unde se condimentează cu mac și zahăr pudră.

Pasul 3: După ce se amestecă compoziția, se adaugă vișinele.

Pasul 4: Între timp, se prepară sosul de vanilie într-o oală cu lapte încălzit, în care se adaugă păstaie de vanilie, după gust.

Pasul 5: Într-o altă oală, se pun gălbenușurile, zahărul și făina și se amestecă continuu, împreună cu laptele turnat încet peste compoziție.

Pasul 6: Se servesc pastele în farfurie și se savurează cu sosul de vanilie.

Poftă bună!