Mix de pui și creveți cu spaghetti și pesto de fistic
50 min
2 persoane
Mediu
Ingrediente
  • 160g spaghetti din făină de grâu dur Monte Banato
  • 2 pulpe de pui dezosate, fără piele, Fragedo
  • 75g creveți decorticați
  • 10g usturoi tocat mărunt
  • peperoncini uscat
  • 150ml sos de roșii
  • 100g fistic crud
  • 100ml ulei de măsline
  • 50g parmezan
  • 100g frunze busuioc
  • sare
Mod de preparare

Pasul 1: Pentru prepararea pesto-ului de fistic, se decojește fisticul și se adaugă în blender, împreună cu uleiul de măsline, parmezanul ras și frunzele de busuioc.

Pasul 2: Se taie creveții și pulpele de pui.

Pasul 3: Într-o tigaie încinsă, se adaugă uleiul de măsline, usturoiul și peperoncino.

Pasul 4: Se adaugă în tigaie puiul și creveții, iar după câteva minute, se adaugă sosul de roșii și se lasă la fiert.

Pasul 5: Între timp, într-o oală se pune la fiert apa pentru paste, care se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.

Pasul 6: Se adaugă pastele fierte în tigaie, peste carnea de pui și creveți și se amestecă compoziția.

Pasul 7: Se așează pastele pe un platou întins și se savurează cu fulgi de parmezan, cimbru sau oregano, și pesto de fistic.

Poftă bună!

Încearcă și alte rețete