Pui afumat în casă și fundiţe cu sos de smântână
60 min
2 persoane
Avansat
Ingrediente
  • 100g fundițe cu ou Monte Banato
  • 1 piept de pui dezosat, fără piele, Fragedo
  • zahăr brun
  • frunze de rozmarin
  • frunze de pătrunjel verde
  • coajă de lime
  • coajă de portocală
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1 lingură parmezan ras
  • 100ml smântână de gătit
  • 100g praz
  • 1 lingură de unt
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare

Pasul 1: Se marinează pieptul de pui într-un vas cu un pahar de apă, o lingură de zahăr și puțină sare, timp de 30 de minute.

Pasul 2: Într-o tigaie adâncă se pun 2-3 straturi de folie de staniol și se adaugă zahăr brun, frunze de rozmarin, coajă de lime și portocală.

Pasul 3: Se pune tigaia pe foc și se lasă la încins.

Pasul 4: Într-un vas metalic cu piciorușe, se pune pieptul de pui, uns cu puțin ulei, se așează în tigaia de afumat și se acoperă cu un capac sau cu o folie de aluminiu, timp de 20 de minute.

Pasul 5: Între timp, se pun la fiert fundițele Monte Banato, conform instrucțiunilor de pe pachet.

Pasul 6: Se taie fâșii pieptul de pui afumat și se prăjește într-o tigaie, împreună cu prazul tăiat, ulei de măsline, usturoi tocat și unt.

Pasul 7: După 30 de secunde, se adaugă smântână de gătit, pătrunjel și parmezan, se amestecă și se asezonează cu sare și piper.

Pasul 8: Se scurg pastele fierte și se adaugă în tigaie, omogenizând compoziția.

Pasul 9: Se servesc pastele pe farfurie cu parmezan ras, piper negru si frunze de busuioc sau pătrunjel proaspăt.

Poftă bună!