Mac & Cheese
45 min
4 persoane
Avansat
Ingrediente
  • 500g melci spiralați Monte Banato
  • 80g unt
  • 2 cepe
  • 3 linguri de făină
  • 400ml lapte
  • 100g brânză Edam
  • 150g amestec brânză Edam, Cheddar și Parmezan rase
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper
  • 1 linguriță de nucșoară
  • 1 linguriță de usturoi tăiat mărunt
  • 50g jambon
  • 1 linguriță de cimbru
  • 4 linguri de pesmet
Mod de preparare

Pasul 1: Se pune o tigaie mare la foc și se topește untul.

Pasul 2: Se adaugă cepele tăiate inele.

Pasul 3: După ce s-a călit ceapa, se adaugă făina și se amestecă.

Pasul 4: Se adaugă  lapte, brânza Edam, sare, piper și nucșoară. 

Pasul 5: Între timp, se fierb pastele Monte Banato într-un vas mare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pasul 6: După ce pastele s-au fiert, se strecoară și se adăugă în tigaie, peste amestec.

Pasul 7: Se așează amestecul într-un vas și se adaugă brânză Edam, Cheddar și Parmezan.

Pasul 8: Se adaugă la cuptorul încălzit la 220 de grade, timp de 30 de minute.

Pasul 9: Între timp, într-o tigaie încinsă se topește untul și se călește jambonul, adăugând usturoi și cimbru.

Pasul 10: După ce s-a călit jambonul, se adaugă pesmet și se amestecă.

Pasul 11: Se scot pastele din cuptor și se adaugă peste acestea amestecul de jambon. 

Pasul 12: Se așează într-o farfurie și se savurează.

Poftă bună!

Încearcă și alte rețete