Budincă de paste cu ciocolată, nucă și rom
55-60 min
6 persoane
Ușor
Ingrediente
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 50 gr cacao
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță Rom
  • 1 linguriță coajă de lămâie rasă
  • 75 gr ciocolată neagră
  • 50 ml lapte
  • 175 gr nucă / nuci pecan
  • 300gr Bucle Paste pentru desert Monte Banato
  • 20 gr unt
  • 30 gr migdale măcinate sau nucă / nuci pecan măcinate
  • 50 gr fulgi de migdale
Mod de preparare

Pasul 1. Se amestecă mascarpone cu 50 gr zahăr pudră și 2 gălbenușuri de ou.

Pasul 2. Se cerne deasupra cacao și apoi se aromează cu scorțișoară, coajă de lămâie rasă și rom și se amestecă bine să rezulte o cremă omogenă. 

Pasul 3. Se bat albușurile spumă, iar apoi se adaugă 50 de grame de zahăr pudră și se mai bate bine compoziția să rezulte o bezea pufoasă. 

Pasul 4. Se pune puțină apă la fiert și se așează un bol metalic / ceramic peste oală pentru a topi ciocolata prin procesul bain marie. Se golește ciocolata și laptele în bol și se amestecă în bol, pe aburi, până se topește. 

Pasul 5. Se ia ciocolata de pe foc și se lasă câteva minute să se răcească, apoi se golește peste crema de mascarpone și se amestecă bine. 

Pasul 6. Mai apoi, se incorporează 1/4 din bezea în crema de ciocolată și se amestecă încet, cu o spatulă, de la exterior spre interior. Se repetă procesul până s-a incorporat toată bezeaua, dar grijă să nu amestecați prea mult, să nu se taie crema. 

Pasul 7. Se coc apoi nucile pentru câteva minute într-o tigaie sau la cuptor și apoi se mărunțesc și se adaugă în crema de ciocolată și se amestecă încet, de la exterior spre interior.

Pasul 8. Se pun Buclele de la Monte Banato la fiert în apă cu puțină sare, iar după 5 minute se strecoară și se golesc și incorporează și ele în crema de ciocolată.

Pasul 9. Se unge o tavă cu unt, iar apoi se presară migdale măcinate și se mișcă tava pe toate părțile să se lipească migdalele măcinate pe fundul și pereții tăvii.

Pasul 10. Mai apoi, se golește în tavă crema de ciocolată cu pastele, se nivelează și apoi se presară fulgi de migdale deasupra.

Pasul 11. Se dă budinca la cuptor, la 180°C, pentru 25-30 de minute, cât să prindă migdalele o crustă aurie și apoi se servește caldă sau rece. Oricum e super gustoasă!

Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Monte Banato!

Încearcă și alte rețete