Spaghetti în sos de ardei copt cu burrata
35 min
4 persoane
Ușor
Ingrediente
  • 400 gr Spaghetti Monte Banato
  • 1/2 linguriță sare
  • 3 ardei kapia
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie medie
  • 2 căței de usturoi
  • 2 crenguțe de cimbru
  • 1 linguriță oregano
  • 200 ml supă de legume
  • 150 ml smântână de gătit
  • 1 lingură oțet balsamic
  • sare și piper după gust
  • 60 gr parmezan
  • 300 gr burrata
  • câteva frunze de cimbru
Mod de preparare

Pasul 1: Se spală ardeii kapia și se coc pe un grătar sau o plită. După ce s-au rumenit bine și s-au înmuiat, se iau de pe foc și se curăță de coajă, iar apoi se lasă deoparte.

Pasul 2: Se călește ceapa tocată mărunt în ulei de măsline, iar după câteva minute se adaugă și frunzele de cimbru și oregano, cățelul de usturoi tocat și se amestecă bine.

Pasul 3: Mai apoi, se pune amestecul de ceapă și usturoi călite și ardeii copți într-un recipient și se blenduie bine, să rezulte o cremă.

Pasul 4: După, se golește crema în tigaie și se adaugă supa de legume, smântâna de gătit și oțetul balsamic și se amestecă bine.

Pasul 5: Se condimentează cu sare și piper după gust și se lasă cam 4-5 min să fiarbă, după care se adaugă parmezanul și se amestecă să rezulte un sos cremos. După 1-2 minute se ia de pe foc până sunt spaghettele fierte.

Pasul 6: Între timp, se pune apă la fiert într-o oală mai mare, iar când începe să fiarbă se adaugă sarea și se pun spaghettele Monte Banato. Se lasă să fiarbă 6 minute, după care se strecoară și se adaugă în sosul de ardei copt. Se mai lasă 2-3 minute pe foc, cât să se acopere toate cu sos, după care sunt gata.

Pasul 7: Se servesc cu puțin parmezan presărat deasupra, brânză burrata și câteva frunze de cimbru de decor. 

Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Monte Banato!

Încearcă și alte rețete