Ragù de pui cu tagliatelle
240 min
2 persoane
Mediu
Ingrediente
  • 120g tagliatelle artizanale cu ou Monte Banato
  • 100g piept de pui dezosat, fără piele, Fragedo
  • 100g pulpe de pui dezosate, fără piele, Fragedo
  • 1/2 morcov
  • 1/2 tijă de apio
  • 1 ceapă albă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • 500g pulpă de roșii
  • 300ml apă
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • ulei
Mod de preparare

Pasul 1: Se toacă mărunt morcovul, ceapa, usturoiul, tija de apio și carnea de pui.

Pasul 2: Într-o tigaie mare, se călesc legumele și carnea de pui și se lasă câteva minute la înăbușit.

Pasul 3: Se adaugă pulpa de roșii strivită puțin, apă, sare, piper, cimbru și se lasă compoziția la foc foarte mic pentru 2-3 ore, fără capac.

Pasul 4: Se amestecă compoziția regulat și se completează cu apă.

Pasul 5: Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet și se adaugă peste sosul ragù.

Pasul 6: Se servesc pastele într-o farfurie cu parmezan ras și cimbru uscat.

Poftă bună!