Spaghetti cu pesto de ciuperci by Chef Jakob Hausmann
60 min
4 persoane
Mediu
Ingrediente
  • 500g Spaghetti Monte Banato
  • 200g ciuperci brune sau shiitaki
  • 1 legătură pătrunjel
  • 50g parmezan rad
  • 50g migdale tocate
  • 2 căței de usturoi
  • 50ml ulei de măsline
  • suc de lămâie
  • sare
  • piper
Mod de preparare
Pasul 1: Migdalele tocate se prăjesc, fără grăsime, într-o tigaie. 
Pasul 2: Se curăţă ciupercile.
Pasul 3: Se curăţă pătrunjelul şi se desprind frunzele de pe codiţe.
Pasul 4: Se curăţă usturoiul. 
Pasul 5: Se mixează în blender ciupercile cu pătrunjelul, apoi se adaugă migdalele, usturoiul, tăiat fin, iar în timp ce se mixează, se adaugă mereu câte puţin ulei de măsline. 
Pasul 6: La acest pesto, se adaugă parmezanul ras şi se amestecă bine. Se condimentează cu suc de lămâie, sare şi piper. 
Pasul 7: Între timp, se fierb pastele al dente, se scurg de apă, apoi se amestecă cu pesto-ul de ciuperci, adăugându-se cca. 100 ml din apa în care au fiert pastele.
Pasul 8: Se decorează cu frunze de pătrunjel proaspăt.
Se pot servi și cu parmezan ras deasupra.
Încearcă și alte rețete