Paste cu ricotta și lămâie
30 min
2 persoane
Ușor
Ingrediente
  • 200 gr tăiței lați Monte Banato
  • 1 linguriță sare
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 30 gr spanac
  • 1 lămâie
  • 200 gr ricotta
  • 1/4 linguriță piper
  • 45 gr parmezan
  • 20 gr panko
  • 1/2 lingură verdețuri italiene
  • 20 gr parmazan
  • 2 linguri semințe de pin
  • 3-4 frunze de busuioc
Mod de preparare

Pasul 1: Se pune apă la fiert într-o oală mai mare, iar când începe să fiarbă se adaugă sarea și se pun tăițeii lați Monte Banato. Se lasă să fiarbă 2 minute, nu mai mult, după care se strecoară, se spală cu apă rece să se oprească procesul gătirii. Păstrați un pahar cu apa în care au fiert pastele pentru a o folosi ulterior la sos. Mai apoi, se stropesc tăițeii cu 2 linguri de ulei de măsline, se amestecă pentru a nu se lipii unii de alții și se lasă deoparte. 

Pasul 2:  Se călesc cățeii de usturoi tocați mărunt în 2 linguri de ulei de măsline. După 1-2 minute se adaugă și spanacul și se amestecă până se înmoaie.

Pasul 3: Se adaugă apoi ricotta și 100 ml apă în care au fiert pastele, se rade coaja de la o lămâie și se stoarce jumătate de lămâie.

Pasul 4: Când începe să fiarbă sosul, se condimentează cu sare, piper și se adaugă parmezanul.

Pasul 5: Se amestecă bine sosul, iar când începe să devină cremos, se adaugă tăițeii, se amestecă să se îmbrace în sosul cremos și se iau apoi de pe foc. 

Pasul 6: Mai apoi, se pun 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și se adaugă panko și verdețurile italiene și se călesc 1-2 minute să devină maronii și crocante. 

Pasul 7: Apoi, se prăjesc și semințele de pin 2-3 minute, cât să devină maronii.

Pasul 8: Se servesc pastele cu parmezan presărat deasupra, panko prăjit, coajă de lămâie rasă, frunze de busuioc tocate și semințele de pin prăjite.

Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Monte Banato!

Încearcă și alte rețete