Spaghetti Carbonara
30 minute
2 persoane
Mediu
Ingrediente
  • 400g Spaghetti cu făină de grâu dur Monte Banato
  • Guanciale
  • 2 gălbenușuri
  • Pecorino
  • piper
  • sare
Mod de preparare

Pasul 1: Feliază guanciale, îndepărtează șoriciul și taie feliile cubulețe mici, apoi pune-le la prăjit în tigaie, la foc mic, până devine crocant.

Pasul 2: Pune pastele la fiert în apă cu sare, pentru 7 minute, până când devin al-dente.

Pasul 3: Pentru sos, amestecă gălbenușurile cu pecorino ras, piper, o lingură din grăsimea lăsată de guanciale la prăjire și puțină apă de la paste. Transferă bolul deasupra unui vas cu apă clocotită și gătește amestecul pentru sos la bain-marie, pentru câteva minute, până când obții o compoziție cremoasă.

Pasul 4: Adaugă pastele fierte peste sosul preparat, mai adaugă un polonic din apa de la paste și amestecă bine.

Pasul 5: Servește-le calde, cu puțin guanciale prăjit deasupra.

Poftă bună!