Pasul 1: Feliază guanciale, îndepărtează șoriciul și taie feliile cubulețe mici, apoi pune-le la prăjit în tigaie, la foc mic, până devine crocant.
Pasul 2: Pune pastele la fiert în apă cu sare, pentru 7 minute, până când devin al-dente.
Pasul 3: Pentru sos, amestecă gălbenușurile cu pecorino ras, piper, o lingură din grăsimea lăsată de guanciale la prăjire și puțină apă de la paste. Transferă bolul deasupra unui vas cu apă clocotită și gătește amestecul pentru sos la bain-marie, pentru câteva minute, până când obții o compoziție cremoasă.
Pasul 4: Adaugă pastele fierte peste sosul preparat, mai adaugă un polonic din apa de la paste și amestecă bine.
Pasul 5: Servește-le calde, cu puțin guanciale prăjit deasupra.
Poftă bună!
Str. Timişoarei, nr. 4, Reşiţa,
cod 320232, jud. Caraş-Severin, România
e-mail: office@montebanato.ro
tel.: +40 255 210 997
Copyright © 2025. Toate drepturile rezervate PANGRAM S.A.