REȚETE MONTE BANATO
Tipareste reteta
Tagliatelle Beef Ragu
INGREDIENTE
- Ingrediente Tagliatelle Monte Banato
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- carne de vită tăiată cubulețe mici
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 1 ceapă galbenă medie, tocată
- 5 căței de usturoi
- 1/2 lingură semințe de fenicul
- 1/4 linguri paprika
- 2 lingurițe pastă de tomate
- 100ml vin roșu
- 1 conservă roșii decojite întregi
- 100ml apă
- 3 crenguțe de cimbru
- 1 frunză de dafin
- 2 lingurițe oțet balsamic
- parmezan, pentru servire
- pătrunjel proaspăt tocat, pentru servire

- Timp de preparare: 2 ore și 35 de minute
- Cantitate: 6 porții
Mod de preparare
- Mod de preparare:
- Într-un vas mare, la foc mediu, se încălzește 1 lingură de ulei. Condimentați carnea cu sare și piper rumeniți-o 10 minute. Se scoate într-un bol mare.
- Se încălzește uleiul rămas,la foc mediu. Adăugați ceapa și gătiți până devine translucentă. Adăugați usturoiul, semințele de fenicul și paprika și gătiți încă 1 minut.
- Adăugați pasta de roșii și gătiți încă 1 - 2 minute. Adăugați vinul și amestecați bine.
- Adăugați roșiile decojite, apa, cimbrul, frunzele de dafin și carnea în vas și condimentați totul cu sare și piper. Amestecați pentru a combina aromele și reduceți temperatura.
- Acoperiți vasul și lăsați la fiert la foc mic, amestecând ocazional, până când carnea se mărunțește ușor. Folosiți o lingură de lemn pentru a rupe roșiile și carnea, apoi serviți peste pastele Monte Banato preferate.
- Se completează cu parmezan și pătrunjel înainte de servire.
Tipareste reteta