REȚETE MONTE BANATO
Tipareste reteta
Paste cu ton si lamaie
INGREDIENTE
- 200 g tuburi scurte Monte Banato
- 1 conservă ton în suc propriu
- 2 căței usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- ¼ linguriță mică ardei chili uscați sfărâmați
- 1 lingură rasă pătrunjel proaspăt tocat
- 1 lămâie mică (doar sucul)
- 1 linguriță sare parmezan ras
Ingrediente:

- Timp de preparare: 10 minute
- Cantitate: 2 porții
Mod de preparare
- Umpleți o oală cu apă și puneți-o pe foc. În momentul în care apa începe să fiarbă, adăugați 1 linguriță de sare și pastele. Fierbeți pastele al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- În timp ce pastele fierb, puneți uleiul într-o tigaie antiaderentă și adăugați 2 căței de usturoi, în coajă, ușor zdrobiți. Îi sotați, pe foc mic, circa 1 minut, apoi îi scoateți din tigaie.
- Adăugați tonul bucăți scurs bine, amestecați circa 30 de secunde pe foc mic, apoi puneți în tigaie circa 100 ml din apă în care fierb pastele, sucul de lămâie și ardeiul iute.
- Fierbeți pe foc mic circa 2 minute, apoi adăugați pastele fierte al dente, scurse și pătrunjelul proaspăt tocat.
- Amestecați pe foc mediu, 1 minut, stingeți focul și serviți pastele cu ton și lămâine imediat. Adăugați în fiecare farfurie parmezan ras după gust și, dacă doriți, puțin ulei de măsline.
Tipareste reteta